Over De Stille Getuigen

17 feb
Ninove - Buurthuis De Kasseide # 3779

De Stille Getuigen

Lezing door Prof. Dr. Dirk Van Varenbergh
Vrijdag 17 februari 2023 om 20 uur
Buurthuis de Kasseide, Kasseide 74 – Lieferinge

vrijdag 17 februari 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Na een misdrijf blijven vaak sporen achter die kunnen helpen bij het vinden van personen en het reconstrueren van de gebeurtenissen. Deze stille getuigen spelen een steeds belangrijkere rol in het strafrechtelijk onderzoek.

Maar hoe vinden we die vaak onzichtbare sporen? En hoe zorgen we dat we deze niet kwijtraken tijdens het verzamelen en onderzoeken ervan?

In zijn lezing neemt Dirk Van Varenbergh ons mee in de ontwikkelingen tijdens het forensisch onderzoek. Hij bespreekt de rol die verschillende partijen in dit onderzoek hebben. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk toont hij aan hoe belangrijk sporenonderzoek kan zijn in een strafrechtelijk dossier.

Dirk Van Varenbergh, rasechte Ninovieter, is geneesheerspecialist in de gerechtelijke geneeskunde en voert gerechtelijke expertises uit sinds 1987. Daarnaast is hij onderwijsprofessor aan de Faculteiten Geneeskunde, Farmacie en Criminologie (VUB) en docent aan de Erasmus Hogeschool in de postgraduaatopleiding Forensisch Onderzoek.

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!

Prijzen

Inschrijven

Tot uiterlijk 12 februari 2023, enkel via e-mail naar davidsfondsmeerbeke@fulladsl.be of via telefoon naar Cecile Appelmans op 054 33 37 91. Gelieve het aantal deelnemers te vermelden!

Na bevestiging kan u betalen op rekening BE85 7370 2578 8606 van Davidsfonds Meerbeke.

Inkom: €3, niet leden €6.

Labels: Mens & MaatschappijLezingNederlands | basisgebruiker A1/A2Activiteit