Over Verhalen en anekdotes over de sleutelmomenten in het gezinsleven van de voorbije honderd jaar.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

03 mrt
Ninove - Buurthuis De Kasseide # 3969

Verhalen en anekdotes over de sleutelmomenten in het gezinsleven van de voorbije honderd jaar.

Wat is er de voorbije honderd jaar zoal veranderd voor (kroostrijke) gezinnen?

vrijdag 3 maart 2023 van 19:30 uur tot 22:30 uur

Over de verteller: schrijver-journalist Dirk Musschoot ° 1961, geboren en getogen in het Gentse, heeft de basis voor zijn vertelkunst gelegd in het onderwijs, vandaag is hij eindredacteur bij de krant De Gentenaar. Sinds 2000 schrijft Dirk ook boeken voor volwassenen.

Dit boek werd uitgegeven in 2020. Het heeft een hoog nostalgiegehalte maar het werpt ook een blik op onze toekomst.

Korte inhoud: wat is er de voorbije honderd jaar zoal veranderd voor (kroostrijke) gezinnen? Ontzettend veel, zul je merken, en veel positiefs. Daar hebben veel denkers en doeners voor gezorgd. We hebben vandaag betaalde vakantie, zitten met gekleurde kindjes in de klas, worden gevaccineerd (hoe actueel is dat!), en hebben tegen tegenwoordig soms twee papa's (of mama's), of één ouder (in plaats van twee). Mama's nemen de pil, papa's zijn niet langer de enige kostwinner, pampers en postjesvoeding zijn doodgewoon en oma's en papa's zijn soms nog héél jong. Ja, er is veel veranderd.

Prijzen

Ticket  Prijs

Aan leden-tarief         € 5,00

Standaard                   € 9,00

Inschrijven

Tot uiterlijk 28 februari 2023, enkel via e-mail naar davidsfondsmeerbeke@fulladsl.be of via telefoon naar Cecile Appelmans op 054 33 37 91. Gelieve het aantal deelnemers te vermelden! Na bevestiging kan u betalen op rekening BE85 7370 2578 8606 van Davidsfonds Meerbeke. Last minute plaatsen zijn beschikbaar, maar niet gegarandeerd.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijDiversiteitLezing1 sessieActiviteit